vineri, 9 ianuarie 2009

MotoGP: Kawasaki a decis să părăsească CM de motociclism viteză


Prefaţată de o serie de zvonuri, retragerea grupului japonez Kawasaki din Campionatul Mondial MotoGP a fost anunţată astăzi. “Efectul crizei financiare asupra economiei mondiale este important, iar noi credem că va fi nevoie de timp pentru ca situaţia să revină la normal. Am considerat util să revedem repartiţia resurselor noastre financiare şi am hotărât să renunţăm la MotoGP începând din acest an”, s-a precizat într-un comunicat.
Legată până în 2011, de Dorna, în organizarea CM de motociclism viteză, Kawasaki a luat o decizie identică cu aceea prin care Honda a părăsit Formula 1 sau cu a constructorilor Subaru şi Suzuki, care au spus adio CM de raliuri. Firma niponă a debutat la clasa 500 cmc în 1970, obţinând locul 2 graţie pilotului neozeelandez Ginger Molloy, care a terminat în urma campionului mondial Giacomo Agostini (MVV Agusta). Retrasă între 1976 şi 1978, Kawasaki a revenit ca echipă oficială la începutul anilor 80, când pentru ea a concurat sud-africanul Kork Ballington.
Decizia de azi îi lasă şomeri pe piloţii Kawasaki, americanul John Hopkins şi italianul Marco Melandri, aceştia fiind nevoiţi să-şi găsească o altă echipă. În acest moment, doar 17 piloţi s-au înscris pentru ediţia 2009 a MotoGP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu