vineri, 9 ianuarie 2009

DAKAR 2009: A abandonat şi Peterhansel!


Că ediţia din acest an a raliului-raid Dakar, prima desfăşurată în America de Sud (Argentina şi Chile), nu este cu nimic mai uşoară decât precedentele, derulate în Africa, o dovedeşte lista abandonurilor. Astăzi, în timpul etapei cu numărul 7 (Mendoza – Valparaiso), Stephane Peterhansel (Mitsubishi) a spus adio întrecerii. Raliul-raid îl pierde, aşadar, pe pilotul cu cele mai multe succese, 9 (6 la moto şi 3 la auto).
“La kilometrul 148, Stephane a avut probleme cu motorul, care a clacat. Acesta a fost sfârşitul. El s-a oprit la marginea drumului”, a anunţat Masatoshi Teshima, ofiţerul de presă al team-ului nipon. Chiar la începutul etapei, automobilul Lancer pilotat de francez a dat semne de oboseală. Supraîncălzit, propulsorul a luat foc. La plecarea din Mendoza, Peterhansel ocupa locul 5 la “general”, având o întârziere de peste 34 de minute faţă de liderul momentului, sud-africanul Giniel de Villiers (Volkswagen).
Pentru Mitsubishi, echipa care a dominat raliul-raid Dakar în ultimii ani, obţinând o serie de opt succese la rând, ediţia 2009 pare a fi extrem de ghinionistă. Din cele patru maşini care au luat startul în cursă a mai rămas una singură, cea pilotată de spaniolul Nani Roma. Au abandonat, pe rând, japonezul Hiroshi Masuoka (motor distrus) şi francezii Luc Alphand (copilotul Gilles Picard a avut probleme de sănătate) şi Stephane Peterhansel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu