vineri, 9 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Carlos Sainz a revenit la comandă


Triplă pentru Carlos Sainz (Volkswagen). Scăpat de un adversar periculos – Nasser Al Attiyah (BMW X3) a fost descalificat pentru că a ratat joi nouă puncte de trecere -, spaniolul a profitat şi a redevenit liderul cursei la auto.
Sainz s-a impus în etapa de astăzi, a şaptea de la startul raliului-raid Dakar, acoperind cei 243 km de probă specială (traseul măsura iniţial 419 km, însă a fost scurtat), între Mendoza şi Valparaiso, în 2h 35:27. În urma sa au sosit echipajele Miller – Pitchford (VW Touareg / la 3:41) şi Gordon – Grider (Hummer / la 4:13).
În clasamentul general, primele trei poziţii sunt ocupate de maşinile Volkswagen, Sainz având un avans de numai nouă secunde în faţa lui Giniel de Villiers şi de 13:53 faţă de Miller.
Dintre maşinile Mitsubishi, cea mai bine clasată (pe locul 4) este cea condusă de spaniolul Nani Roma (la 29:16 de lider). Victimă a unor probleme la motor, care a luat foc din cauza supraîncălzirii, la debutul probei speciale, Stephane Peterhansel (Mitsubishi) a pierdut orice şansă de a câştiga întrecerea pentru a 10-a oară.
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu