vineri, 23 ianuarie 2009

FORMULA 1: Piloţii sunt nemulţumiţi. Trebuie să achite mai mulţi bani

Asociaţia Piloţilor de Grand Prix (GPDA) a cerut, potrivit site-ului Eurosport, membrilor săi să nu plătească superlicenţa necesară pentru participarea la cursele de Formula 1. Iar decizia reflectă nemulţumirea faţă de o nouă majorare a taxelor.

Şi anul trecut au existat discuţii pe aceeaşi temă. Atunci, tarifele au crescut de la 1.725 euro plus 456 euro pe punct la 10.000 euro plus 2.000 euro pe punct! Şi când piloţii au făcut scandal, Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), a dat următorul răspuns pe site-ul Autosport: „Cheltuim o avere pentru securitate, iar o mare parte din aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul concurenţilor”. Atunci, după câteva discuţii, piloţii au acceptat să plătească. Acum însă, este o altă poveste. Superlicenţa s-a majorat la 10.400 de euro de pilot, plus 2.100 de euro pe punct, ceea ce înseamnă o creştere de 4-5%. Şi asta nu este totul, pentru că trebuie achitată şi o asigurare de 2.720 de euro!
Cu toate că FIA a motivat noile tarife prin inflaţie, asociaţia piloţilor este categorică, recomandând membrilor săi să nu plătească. Piloţii încearcă să-şi asigure sprijinul Asociaţiei Constructorilor (FOTA), care îşi va ţine adunarea generală pe 3 februarie. Este însă greu de crezut că acest organism se va pune rău cu forul automobilistic mondial.

Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu