joi, 15 ianuarie 2009

FORMULA 1: TF109 prezintă multe schimbări, mai ales la aerodinamică






La trei zile după Ferrari, Toyota şi-a prezentat astăzi monopostul cu care va ataca ediţia 2009 a Campionatului Mondial de Formula 1, pe internet fiind postate fotografii ale acestuia. Această modalitate de prezentare este o consecinţă a crizei financiare, respectiv economice care i-a atins pe constructorii de automobile.
Noul monopost Toyota a fost botezat TF109. El prezintă numeroase modificări comparativ cu cel folosit în 2008, mai ales din punct de vedere aerodinamic. Ca şi bolidul Ferrari, eleroanele faţă ale maşinii Toyota sunt ceva mai largi, în timp ce partea din spate este mai înaltă şi mai îngustă.
Fără victorie de cursă în cei şapte ani de prezenţă în Formula 1, însă reprezentând un constructor de automobile care are mult de suferit de pe urma crizei economice, Toyota are un obiectiv clar şi în acest an. "Vrem să câştigăm prima cursă", a spus John Howett, şeful echipei. Pentru Toyota vor concura Jarno Trulli şi Timo Glock, amândoi urcând pe podium în 2008.
Echipa niponă a primit şi o veste bună în aceste zile, Panasonic urmând a fi sponsorul ei principal pentru încă trei sezoane, adică până în 2012.
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT Foto: TOYOTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu