duminică, 18 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Giniel de Villiers, primul pilot din Africa victorios în celebrul rally-raid


Premieră în raliul-raid Dakar, cel dintâi în istorie care s-a desfăşurat pe pământ sud-american: Giniel de Villiers este primul pilot din Africa victorios. Sud-africanul a adus şi primul succes pentru Volkswagen, la auto, în acest secol – precedentele şapte ediţii au fost câştigate de Mitsubishi, în timp ce ediţia 2008 a fost anulată din cauza ameninţărilor teroriste. În urma echipajului De Villiers – Von Zitzewitz a sosit un alt pilot reprezentând VW, Mark Miller (SUA), în timp ce locul 3 la „general” i-a revenit lui Robby Gordon (Hummer), cel căruia Mani Gyenes i-a împrumutat benzină în 2007.
De Villiers poate fi socotit un învingător norocos, el trecând în frunte după ce Carlos Sainz (Volkswagen) a nimerit cu maşina într-o râpă, în etapa a 12-a, fiind nevoit să abandoneze... În acel moment, spaniolul avea un avans substanţial în fruntea clasamentului general.
Marea perdantă a întrecerii a fost Mitsubishi, care i-a pierdut pe Hisroshi Masuoka (Japonia), Luc Alphand şi Stephane Peterhansel (ambii din Franţa), victime fie ale unor probleme tehnice, fie a unora de sănătate. Unicul „supravieţuitor” a fost Nani Roma, însă el a fost departe de podium.
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT
Foto: Volkswagen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu