marți, 13 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Maşinile VW se menţin pe podium


Piloţii Volkswagen au trecut cu bine şi de etapa de ieri (luni), desfăşurată în mare parte în deşertul Atacama, între La Serena şi Copiapo, în Chile (430 km de probă specială). Şi de această dată cel mai rapid, dar şi mai norocos - ţinând cont de duritatea traseului -, s-a dovedit a fi Carlos Sainz (Volkswagen). Ibericul a făcut traseul în 5h 56:08, fiind cu 1:47 mai iute decât colegul său, americanul Mark Miller. Podiumul etapei a fost completat de un alt yankeu, Robby Gordon (Hummer), cel pe care Mani Gyenes l-a ajutat cu benzină în ediţia 2007.
Aflat la a 5-a victorie de etapă (din 9 posibile) în această ediţie, Sainz şi-a păstrat poziţia de lider la "general". Alături de el, pe podium, se află alţi doi piloţi Volkswagen: Miller (la 19:52) şi sud-africanul Giniel de Villiers (la 22:58), sosit pe locul 4 ieri (la 12:01). După cele trei maşini VW se află "supravieţuitorul" echipei Mitsubishi, spaniolul Nani Roma (la 58:12 - a terminat etapa pe 5, la 24:41).
Astăzi (marţi), cocurenţii vor face o lungă buclă în jurul lui Copiapo, în cea mai lungă probă specială din acest an (670 km), iar miercuri vor atinge Fiambala, cu traversarea Anzilor şi tronsoane de legătură la 4.700 m altitudine. În aceste două etape se va decide câştigătorul primei ediţii a raliului-raid Dakar desfăşurată în America de Sud (Argentina şi Chile).

Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT Foto: VOLKSWAGEN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu