miercuri, 7 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Premieră în raliul-raid - victorie pentru Giniel de Villiers


Pentru prima dată de la startul ediţiei din acest an a raliului-raid Dakar, la auto victoria de etapă nu i-a revenit nici spaniolului Carlos Sainz (Volkswagen Touareg), nici lui Nasser Al-Attiyah (BMW X3). La capătul celor 506 km de probă specială, cuprinşi între Neuquen şi San Rafael, primul a ajuns sud-africanul Giniel de Villiers (VW), care a fost cronometrat în 5h 47:43. Pe locurile următoare au sosit germanul Dieter Depping (VW), la 2:18, şi americanul Robby Gordon (Hummer), la 4:12.
Clasat pe locul 4 astăzi, la 5:23, Al-Attiyah a devenit lider la "general", fiind urmat de De Villiers (la 2:24) şi de Sainz (la 6:33), care a fost al 8-lea miercuri.
Dintre piloţii echipei Mitsubishi, cel mai bine este plasat spaniolul Nani Roma, care ocupă locul 5 în ierarhia generală, la 24:29 de lider. Aflat în luptă pentru cel de-al 10-lea succes al său în Dakar, Stephane Peterhansel a terminat etapa pe 9 (la 22:12). Având de suportat şi o penalizare de 15 minute, francezul s-a împotmolit cu maşina în zona dunelor, fiind pe locul 6 la "general".
Angajat în cursă pe un buggy, Yvan Muller (SMG), campion mondial WRCC anul trecut, a fost nevoit să abandoneze la km 40. Maşina lui s-a ciocnit cu camionul portughezei Elisabete Jacinto (MAN), iar cele două vehicule au luat foc. Din fericire, în acest accident n-a fost rănit nimeni.
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT Foto: VOLKSWAGEN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu