vineri, 23 ianuarie 2009

FORMULA 1: Vântul le-a pus probleme lui Kubica şi Heidfeld


Echipa BMW Sauber a ales să-şi evalueze noul monopost, F1.09, pe circuitul de la Valencia (Spania). Cu toate că acolo n-a turnat cu găleata, ca-n Portugalia, vântul în rafale i-a solicitat pe piloţii team-ului german.

Joi, Robert Kubica a încercat tot felul de reglaje şi a făcut o serie de simulări înainte de a-şi scoate maşina pe pistă. În aceste condiţii de vreme nu tocmai bună, inginerii echipei şi-au concentrat atenţia asupra fiabilităţii bolidului. „Dacă vremea a fost bună dimineaţă, după-amiază, din păcate, vânntul a complicat lucrurile. Am obţinut, totuşi, rezultate interesante, care ne vor ajuta să înţelegem cum se comportă F1.09”, a declarat Kubica la capătul celor 116 tururi de circuit.
Nici Nick Heidfeld, care a testat astăzi monopostul, nu a fost mai norocos, vântul făcându-şi din nou de cap. „În sfârşit, am putut să conduc pentru prima dată monopostul F1.09. Avem încă multe lucruri de făcut. Am făcut progrese la fiecare kilometru. F1.09 se comportă într-un mod diferit de maşina de anul trecut. Cel mai imprtant aspect este că maşina s-a comportat aşa cum am prevăzut la schimbarea reglajelor".

Text: Marian-Valelentin BURLACU / ProSPORT

Foto: BMW

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu