miercuri, 7 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Peterhansel vorbeşte despre Lancer Evolution




Multiplu câştigător al raliului-raid Dakar, atât la moto (6), cât şi la auto (3), Stephane Peterhansel a abordat ediţia din acest an, prima desfăşurată în America de Sud, la bordul unui nou model Mitsubishi, Racing Lancer. Francezul a comparat vehiculul său de competiţie cu Lancer Evolution, automobil pe care îl şi deţine - în ultimii 18 ani a fost proprietarul mai multor modele Lancer Evolution (VI, VIII şi IX).

“Deşi pare mult mai mic decât Racing Lancer, modelul pe care îl pilotez în Dakar, Lancer Evolution este fantastic! Cu noua cutie de viteze TC-SST, oferind un confort şi caracteristici îmbunătăţite, ea este o maşină unică pe piaţă. Dacă o setezi în modul Sport sau Super Sport, iar apoi schimbi vitezele de la padelele montate pe volan, dintr-odată eşti la volanul unei maşini desprinse parcă dintr-un joc video. Apoi comuţi pe Auto şi poţi parcurge liniştit distanţe lungi într-un mod foarte plăcut şi confortabil. Nu mă pot gândi la o altă maşină sport care să aibă o personalitate atât de duală în acelaşi timp...”, a declarat deţinătorul recordului de victorii în Dakar.

În toate configuraţiile sale (Sport Sedan, Sportback, Ralliart, Evolution), noua familie a modelului Lancer este vârful de lance a noii game de turisme Mitsubishi Motors.
După o istorie de 36 de ani în raliuri (care a început cu Lancer 1.600 GSR în 1973), din care 17 ani de legendă Evolution, noua generaţie Lancer, prin modelul Lancer Evolution de grupa N în WRC sau cu Racing Lancer în raliurile cross-country, are rolul de a conserva viu spiritul sportiv Mitsubishi.

Foto: MITSUBISHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu