sâmbătă, 10 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Pe Casteu l-a înţepat o albină şi abia îşi ţinea ochiul deschis


Pentru participanţii la raliul-raid Dakar 2009, ziua de astăzi a fost liberă, ei încercând să-şi tragă sufletul după ce au înfruntat căldura şi dificultăţile traseului timp de o săptămână, în Argentina. Ajunşi în Chile, caravana a staţionat la Valparaiso, iar printre ei s-au aflat şi piloţii echipei Vectra Racing din Braşov.
“A fost o săptămână destul de grea, dar am avut şansa să trecem prin locuri foarte frumoase. Ieri, după specială, în drum spre Valparaiso, am pătruns chiar în rezervaţia de la poalele masivului Aconcagua. Pentru mine cea mai grea zi a raliului a fost cea de-a patra, când am întâlnit primele dune. Am pierdut o oră acolo. M-au cam lăsat puterile. Eram extrem de obosit. Nu mă gândesc la săptămâna ce vine. O voi lua uşor, de la zi la zi. Îmi doresc foarte mult să termin acest raliu”, a mărturiti Romeo Duicu, singurul pilot român rămas în competiţie la clasa moto.
Patron al echipei Vectra Racing, Marcel Butuza a rămas în raliul-raid deşi a fost nevoit să abandoneze după ce a resimţit dureri în urma unui accident. El a vorbit despre colegii săi care continuă să concureze: “În a doua parte a raliului-raid mă aştept să văd un David Casteu mult mai rapid, mai ales că acum el se simte mult mai bine. Cu cîteva zile în urmă, l-a înţepat o albină şi abia îşi mai ţinea ochiul stâng deschis. Apoi, a acroşat o creangă dintr-un copac şi rana s-a infectat. Frans (n.r. Verhoeven) ar fi stat mult mai bine în clasament dacă nu ar fi fost penalizat cu 38 de minute pentru depăşirea limitei de viteză. Francisco Lopez, în schimb, a mers foarte bine. Acum, când trecem prin Chile, ţara lui, sper să avem parte de rezultate bune, mai ales că el ştie aceste zone”, a declarat Butuza.
MOTO – CLASAMENT GENERAL
1. COMA (Spa / KTM) 26h 23:47
2. STREET (SUA / KTM) la 51:22 (penalizare de 3:00)
3. FRETIGNE (Fra / Yamaha) la 52:31
...................................................................................
6. DESPRES (Fra / KTM) la 1h 35:23 (penalizare de 3:00)
....................................................................................
8. VERHOEVEN (Ola / KTM) la 1h 46:50 (penalizare de 38:00)
9. CASTEU (Fra / KTM) la 1h 51:06
10. LOPEZ (Chl / KTM) la 1h 59:31
....................................................................................
27. COTTET (Elv / KTM) la 5h 48:27 (penalizare de 24:00)
...................................................................................
67. DUICU (ROM / KTM) la 10h 44:44 (penalizare de 12:00)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu