joi, 15 ianuarie 2009

DAKAR 2009: A abandonat şi Carlos Sainz, liderul de la auto!


Desfăşurată între Fiambala şi La Rioja (probă specială în lungime de 220 km), etapa a 12-a din raliul-raid Dakar a consemnat un alt abandon important la auto. Plecat primul, din poziţia de lider, cu un avans de 27:31 la "general" faţă de colegul său, americanul Mark Miller, spaniolul Carlos Sainz (Volkswagen) a avut probleme după numai 79 de kilometri. Automobilul Lancer pe care îl pilota a căzut într-o râpă, copilotul său, francezul Michel Perin rănindu-se la umărul drept. "Am comis o mică eroare în prima parte. Pe un Y, am luat o decizie proastă, însă nu s-a întâmplat nimic grav. Am regăsit drumul bun. Rulam apoi pe urmele lui Giniel de Villiers, care avea un avans de zece minute faţă de noi", a relatat copilotul.
"Apoi a fost un WPM (pasaj obligatoriu mascat), în coborâre, semnalizat ca fiind periculos. Ar fi trebuit să fie semnalat ca foarte periculos. De altfel, maşina care a venit după noi, ca de altfel şi aceea a lui Roma, ar fi nimerit în acelaşi loc dacă noi nu am fi fost acolo", a adăugat Sainz, care abia dacă şi-a putut masca furia.
Sainz este al doilea lider al cursei care iese din cursă, acelaşi lucru făcându-l şi Nasser Al-Attiyah (Qatar / BMW), care a fost exclus pentru că nu a bifat câteva puncte de trecere obligatorii. Alţi favoriţi au abandonat în acest an, printre ei figurând Stephane Peterhansel, de nouă ori câştigător al raid-ului, Luc Alphand şi Hiroshi Masuoka, toţi trei componenţi ai echipei Mitsubishi.
Dublu campion mondial la raliuri clasice (WRC), spaniolul participa pentru a treia oară la Dakar, cel mai bun loc al său fiind 9, în 2007. Sainz a reuşit să câştige şase etape.
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu