luni, 5 ianuarie 2009

DAKAR 2009: Mani Gyenes a căzut într-o groapă


Pentru sătmăreanul Mani Gyenes (Vectra Racing Braşov / KTM), etapa de azi a fost infernală. Dacă ieri el a pierdut timp preţios oferindu-i roata spate francezului David Casteu, colegul său de echipă – a retrogradat de pe locul 14 pe 95 -, astăzi el a suferit un accident care putea avea urmări foarte grave.

La 3 kilometri după ce a luat startul în proba specială, Mani a căzut cu motocicleta într-o groapă care nu era semnalată pe road-book! Acolo au nimerit şi alţi piloţi, însă numai trei s-au accidentat mai grav, neputând termina proba specială. Printre ghinionişti se numără şi Gyenes, care s-a lovit la braţ. El urma să fie transportat cu avionul în bivuac şi supus unui examen medical. În funcţie de rezultatul acestuia – e posibil ca braţul să fie rupt -, Mani va decide dacă va continua sau nu cursa.
“Sunt bine, doar că mă doare destul de tare atât braţul, cât şi umărul. Am avut mare ghinion. Şi azi, ca şi ieri, au fost mari probleme de vizibilitate din cauza prafului pe care îl ridicau concurenţii din faţă. Nu am avut cum să văd groapa. Nu era trecută nici pe road-book”, a declarat românul cu cea mai bună clasare din istoria participărilor piloţilor noştri la Dakar (locul 46 la general şi 9 la debutanţi în 2007). El l-a felicitat pe Verhoeven , colegul său de la Vectra Racing, pentru victoria de etapă obţinută astăzi.

Foto: VECTRA RACING

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu