vineri, 26 decembrie 2008

FORMULA 1: Toyota şi Ferrari îşi prezintă maşinile pe 15 ianuarie


Cu toate că mai sunt câteva luni până la startul noului sezon, echipele participante la Campionatul Mondial de Formula 1 nu au timp de odihnă, ele lucrând la finalizarea monoposturilor. Toyota şi Ferrari vor fi primele care îşi vor prezenta maşinile pentru 2009. Deşi este afectată serios de criza financiară, marca niponă a anunţat că nu se va retrage din Marele Circ. Toyota va publica fotografii ale monopostului TF109 pe 15 ianuarie. În aceeaşi zi, însă "ceva mai târziu" după cum a anunţat "Gazzetta dello Sport" - unii au zâmbit când au citit formularea aceasta, al'ii cred că întârzierea va fi cauzată de diferenţa de fus orar dintre Japonia şi Italia -, Ferrari va dezvălui maşina cu care Kimi Raikkonen şi Felipe Massa vor concura anul viitor.
Şi alte team-uri au anunţat data la care îşi vor prezenta monoposturile. Pe 19 ianuarie, publicul va afla cum arată FW31 de la Williams şi R29 de la Renault. Cei doi bolizi vor rula pe noul circuit de la Algarve, din Portugalia. O zi mai târziu, BMW Sauber va scoate noul F1.09 pe pista de la Valencia.
Red Bull va aştepta luna februarie pentru prezentarea monopostului, acelaşi lucru urmând a-l face şi Toro Rosso. Ultima va fi Force India, însă probabil că aceasta nu va aştepta luna martie pentru a scoate la lumină noua maşină.
Nu se ştie ce se va întâmpla cu locul lăsat liber de Honda. Apariţia monopostului era prevăzută pentru ianuarie, însă retragerea constructorului nipon din Formula 1 a anulat prezentarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu