marți, 16 decembrie 2008

FORMULA 1: Sebastien Loeb ar fi tentat să accepte o ofertă


În contextul în care Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat că din 2010 Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) va cunoaşte numeroase modificări ale regulamentului tehnic, pilotul francez Sebastien Leob pare tentat să încerce altceva. Mai cu seamă că el a testat recent un monopost de Formula 1. “Deocamdată, nu se pune problema să părăsesc raliurile, mai ales că am un contract cu Citroen pentru anul viitor. Dacă voi avea un program de teste în 2009, aş putea participa la Formula 1 în 2010”, a declarat Loeb în cotidianul francez “Liberation”.
Totuşi, există o piedică în faţa lui Loeb: vârsta. El va împlini 36 de ani în 2010, ceea ce este cam mult pentru un debutant. “Sunt patroni de echipe în Formula 1 care cred că sunt prea bătrân. În mintea mea, eu nu mă simt aşa. Vârsta nu este un obstacol pentru mine. Dacă voi avea ocazia să arăt ce pot şi voi avea un program de teste, voi accepta bucuros. Nu voi refuza nicio ofertă”, a spus multiplul campion mondial la raliuri.
Leob ar putea opta şi pentru întrecerile de anduranţă, mai ales că ultimele teste pe care le-a făcut cu un automobil Peugeot 908 au fost concludente. În plus, pentru el n-ar fi nicio problemă să treacă de la Citroen la Peugeot, cele două mărci franceze aparţinând aceluiaşi grup.
Foto: CITROEN
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu