luni, 29 decembrie 2008

FORMULA 1: Honda a fost vândută pentru suma simbolică de un dolar


Aflat pe locul 2 în clasamentul miliardarilor planetei, omul de afaceri mexican Carlos Slim a decis, anunţă La Stampa, să-şi facă echipă de Formula 1. El a cumpărat locul rămas în urma retragerii lui Honda şi a decis să-l promoveze pe Bruno Senna alături de Jenson Button.

Zvonul că miliardarul de 67 de ani (avere de 60 miliarde de dolari) vrea să preia echipa de Formula 1 părăsită de Honda a apărut în momentul în care elicopterul său a fost văzut în parcarea uzinei de la Brackley. Apoi, cotidianul La Stampa a anunţat că tranzacţia este ca şi făcută. Şi că, în condiţiile crizei economice actuale, tranzacţia s-ar fi făcut pentru suma simbolică de un dolar. „Anunţul oficial nu a venit încă pentru că nu toate detaliile operaţiunii au fost stabilite. Două lucruri sunt certe: echipa este salvată, iar piloţi vor fi Jenson Button, care a fost confirmat, şi debutantul Bruno Senna, în locul lui Rubens Barrichello”, se precizează în publicaţia italiană.
A ocupat locul 2 în ediţia 2008 a GP2

Nepot al marelui Ayrton Senna – este fiul surorii multiplului campion mondial, Bruno s-a evidenţiat în GP2, competiţie socotită a fi anticamera Formulei 1. El a fost sponsorizat de Embratel, societate care face parte din grupul Telmex ce aparţine miliardarului Carlos Slim (deţine 73% din comunicaţiile telefonice din Americca Latină).

Născut pe 15 octombrie 1983, la Sao Paolo (Brazilia), Bruno Senna Lalli are şi naţionalitate italiană, însă el concurează sub licenţă braziliană. Clasat pe locul 2 anul acesta, în GP2, nepotul marelui Ayrton Senna a practicat kartingul de la opt ani, fiind sfătuit chiar de marele campion mondial al Formulei 1. După dispariţia tragică a lui Ayrton, sora acestuia, Viviane Senna Lalli, i-a interzis fiului său să mai meargă pe circuit până în 2004. De atunci, tânărul s-a evidenţiat în competiţiile monomarcă (BMW, Renault), apoi în Formula 3 Britanică, devenind vicecampion în GP2.
Dublul campion mondial Fernando Alonso va fi la Ferrari din 2011

Potrivit cotidianului italian Gazzetta dello Sport, Fernando Alonso (foto) a încheiat un acord secret cu Ferrari, urmând a deveni pilotul acestei echipe din 2011. Spaniolul nu a ascuns niciodată că ar dori să concureze pentru Scuderia. În înţelegere ar exista şi o clauză potrivit căreia Alonso ar putea ajunge la Ferrari în 2010, însă doar în cazul în care Kimi Raikkonen va avea o evoluţie dezamăgitoare anul viitor. Ferrari n-a comentat informaţia apărută în presă.

Foto: HONDA
Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu