marți, 3 iunie 2008

WRC 2008 / RALIUL GRECIEI: Sebastien Loeb, triumful inteligentei



Francezul Sebastien Loeb (Citroen C4) şi-a dovedit din nou măiestria în ale pilotajului, câştigând Raliul Greciei şi trecând din nou în fruntea clasamentului general al Campionatului Mondial.

Ajunsă la ediţia cu numărul 55, proba elenă l-a avut în prim-plan încă de vineri pe deţinătorul titlului. Acesta i-a devansat pe norvegianul Petter Solberg (Subaru Impreza) şi pe finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Focus). Totodată acest succes este cel cu numărul 41 al cuplului Sebastien Loeb – Daniel Elena, un record al competiţiei.

Pilotul din Alsacia s-a remarcat din nou prin inteligenţa sa. „Am lucrat mult la boxe, cu inginerii şi mecanicii, pentru ca maşina să fie gata cu multe săptămâni înaintea acestui raliu. Atingerea acestui rezultat este o frumoasă recompensă”, a mărturisit Loeb la final. El obţine succesul cu numărul 5 în 2008, totodată al 2-lea în Grecia, după cel din 2005. Francezul are un punct avans faţă de Hirvonen în clasamentul general al piloţilor. „Lupta pentru titlul mondial cu Citroen este din ce în ce mai dură”, a recunoscut finlandezul. De altfel, maşinile Ford ale lui Hirvonen, Latvala, Galli şi Solberg s-au confruntat cu multe probleme. Ceea ce a fost ciudat într-un raliu unde constructorul american a semnat şase victorii din 2000 încoace. De altfel, evoluţia nu tocmai bună din Grecia a făcut ca Ford să piardă din avvansul deţinut la echipe, Citroen apropiindu-se la doar două puncte.

Foto: CITROEN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu