marți, 3 iunie 2008

TRANSILVANIA RALLY SHOW: Un fost campion mondial câştigă la Cluj




A doua ediţie a Transilvania Rally Show, organizată în împrejurimile oraşului Cluj, s-a încheiat cu victoria fostului campion mondial Alex Fiorio.

“A fost un show fantastic. Sunt onorat ca am participat. Aţi făcut o treabă excelentă. Organizarea a fost perfectă şi abia aştept să revin la anul. În 2007 nu m-am concentrat suficient. Am pornit destul de relaxat. Anul acesta am fost foarte concentrat. Mi-am dorit mai mult victoria şi acest lucru s-a vazut. A fost o luptă foarte strânsă, mai ales pe final, când orice greşeala conta enorm. Eu am comis mai puţine erori şi am reuşit să înving”, a încheiat italianul, care a stabilit şi cel mai bun timp al competiţiei: 2:48,961.

În finală, Alex Fiorio a fost mai rapid decât Juuso Pykalisto, care a avut o evoluţie aproape perfectă până atunci. În cursa decisivă pentru trofeu însă, finlandezul a ieşit puţin în decor. “M-am simţit foarte bine aici. E plăcut să vezi că finlandezii sunt primilţi cu căldură într-o altă ţară. Mi-a plăcut şi competiţia. Poate voi participa şi la ediţiile viitoare”, a declarat Pykalisto, care în semifinale a fost mai rapid decât Titi Aur, învingător în 2007. Bârlădeanul are o scuză, el alergând în manşa a doua cu pedala de acceleraţie ruptă.

Implicat în organizare, Marco Tempestini, pilotul Napoca Rally Team, a declarat: “Ne bucură aprecierile invitaţilor noştri şi cred că şi publicul s-a simţit bine la Transilvania Rally Show. Am învăţat din greşelile de anul trecut şi de data asta a ieşit şi mai bine. Cred că viitorul show va fi de două ori mai bun. Cat priveşte competiţia, atât eu, cât şi Bogdan Marişca am nimerit într-o grupă foarte dificilă, cu Harri Rovanperra, Turi Tamas şi Sorin Badea. Oricum, bătălia a fost mult mai acerbă ca anul trecut. Eu nu aş fi putut să merg atât de tare cum au mers primii patru. Poate de vină este maşina, poate n-am reuşit eu. Oricum, mă bucur că am oferit spectatorilor un show pe cinste”, a încheiat Tempesta.

Foto: Rallyphoto.ro / Thomas CAMPEAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu