vineri, 25 aprilie 2008

RAID: În jungla din Bucureşti

Francezul Laurent Granier s-a declarat extrem de mulţumit de Crossover-ul 4x4 KoleosTrei francezi şi o americancă s-au lansat, la bordul primului Crossover 4x4 Renault, Koleos, în traversarea Asiei şi a Europei. Ei au înfruntat frigul Siberiei, au trecut prin exotica Mongolie, precum şi prin Iran şi câteva foste republici sovietice, iar înainte de Paşte au traversat România.
Condus de Laurent Granier, francezul care a iniţiat şi Raidul Renault Scenic RX4, ce a legat Parisul de Tokyo, corpul expediţionar a pornit din oraşul sud-coreean Busan, a trecut prin Rusia, Mongolia, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran şi Turcia, încheind cel mai dificil tronson al călătoriei la Istanbul.
Ceea ce a însemnat 25.000 km parcurşi în 58 de zile. Însoţit de documentaristul Megan Son, o americancă de origine coreeană, fotograful Pierre Maire şi cameramanul Julien Hatoum, Laurent a ajuns pentru a doua oară în România, despre care spune că este o ţară foarte frumoasă.
„M-a şocat traficul, care este infernal“, ne-a mărturisit francezul care, ce-i drept, a prins şi perioada aglomeraţiei de dinaintea Sărbătorilor de Paşte. Cât priveşte maşina, ea s-a descurcat foarte bine, portbagajul ticsit cu piese de schimb rămânând neatins.
Din România, cei patru aventurieri au trecut în Ucraina, prin Bucovina, iar de acolo vor ajunge în Irlanda, după o traversare a Peninsulei Scandinave.
"Sunt pentru a doua oară în România. Am mai fost în Bucovina acum câţiva ani. Aveți o țară frumoasă, însă traficul e infernal"
Laurent Granier, șef Raid Renault Koleos
Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu